old

Articole Populare

7 modalități de a deosebi caviarul natural de cel fals. Deja nu voi mai arunca banii în vânt!

Caviarul este una dintre cele mai scumpe delicatese din lume, de aceea unii producători împachetează caviar de proastă calitate sau folosesc chiar caviar fals. Astăzi echipa Bucătarul.tv vă prezintă câteva moduri de diferențiere a caviarului natural de cel fals. Țineți cont de aceste trucuri și alegeți caviarul calitativ și delicios.caviar

Cum să alegeți caviarul natural roșu

 1. Atrageți atenția la cutie: capacul trebuie să fie închis ermetic și să nu fie umflat. Inscripția pe ambalajul original trebui să fie gofrată din interior și nici într-un caz din exterior.
 2. În conținut trebuie să fie indicat doar caviar, uneori sare și ulei.
  c2
 3. În caviarul de proastă calitate se adaugă glicerină (E 400), acid sorbic (E 200) și metenamină (E 239). Aceste substanțe previn uscarea caviarului.
 4. Dacă preferați să cumpărați caviar la kilogram, atunci vă puteți orienta după culoarea și mirosul produsului. Caviarul trebuie să fie de aceeași mărime, întreg și de aceeași culoare. Singurul dezavantaj al acestui produs este lipsa informațiilor despre producător.
  c4
 5. Caviarul necalitativ va colora apa clocotită într-o culoare intensă. Caviarul proaspăt poate deveni doar ușor palid.
  c5
 6. Caviarul de anul trecut va fi sfărâmicios: pentru a păstra resturile de caviar un timp mai îndelungat, acestea sunt spălate și sărate din nou. Icrele proaspete sunt legate între ele fără prea mult mucus.
  c6
 7. De obicei, caviarul este conservat la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august. Caviarul conservat în celelalte luni de obicei, nu este proaspăt și este folosit cel de anul trecut.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să alegeți delicatesele de cea mai bună calitate și veți găsi producătorul cinstit în care veți putea avea încredere.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: