Articole Populare

Aluat foietaj ce iese întotdeauna – urmăriți secretele preparării!

Vă prezentăm o rețetă de aluat foietaj. Acesta se prepară foarte simplu și oricine va reuși să-l facă. Urmăriți modul de preparare prezentat mai jos, și de acum încolo cu siguranță veți ocoli rafturile cu aluat din comerț. Acesta este perfect pentru faimosul tort Napoleon, plăcinte, croissante, precum și alte prăjituri. Neapărat păstrați în congelator o porție de aluat pentru a-i bucura pe cei dragi cu cele mai delicioase prăjituri.

Veți avea nevoie de 2 tipuri de aluat:

Ingrediente pentru aluatul Nr.1

  • 200 g de unt
  • 2/3 pahar de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru aluatul Nr.2

  • 1 ou
  • 2 pahare de făină
  • 1/4 linguriță suc de lămâie
  • 1 priză de sare
  • apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Pregătiți aluatul Nr.1: turnați pe suprafața de lucru făina și aranjați pe aceasta untul moale (la temperatura camerei). Tăiați cu un cuțit untul, în același timp, amestecându-l cu făina. Obțineți o masă fărâmicioasă.
  2. Frământați aluatul cu mâinile. Astfel, straturile de aluat vor fi mai aerate.
  3. Redați aluatului o formă rotundă.
  4. Pregătiți aluatul Nr.2: turnați 1.5 pahar de făină într-un bol și amestecați-o cu sucul de lămâie și sarea.
  5. Bateți oul într-un pahar cu volumul de 250 ml. Turnați în paharul cu oul bătut apă, astfel încât pahar să fie plin doar pe 2/3.
  6. Amestecați oul bătut cu apa. Turnați amestecul obținut în bolul cu făină. Frământați aluatul. Treptat, mai adăugați încă 0.5 pahar de făină.
  7. Obțineți un aluat moale și elastic. Întindeți-l într-un blat de grosime medie.
  8. Aranjați pe mijlocul blatului obținut aluatul Nr.1 și pliați blatul. Aluatul Nr.1 trebuie să fie complet acoperit cu aluatul Nr.2.
  9. Dați aluatul la frigider pentru 30 de minute. Nu acoperiți aluatul.
  10. Presărați suprafața de lucru cu făină. Aranjați aluatul cu suprafața netedă orientată în sus.
  11. Întindeți aluatul, astfel încât să-l puteți iarăși plia.
  12. Dați aluatul la frigider pentru 30 de minute.
  13. Repetați procesul încă o dată, și întoarceți aluatul la frigider pentru încă 30 de minute.

 

Notă: Dacă ați preparat aluatul seara, îl puteți păstra la frigider, într-o pungă (sau învelit în folie alimentară). Dacă doriți să păstrați aluatul un timp mai îndelungat, dați-l la congelator. Acesta se decongelează în doar 1-2 ore.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: