Articole Populare

Cârnați de casă din pui – un mezel delicios fără aditivi chimici!

Vă prezentăm o rețetă de cârnați de pui delicioși. Cârnații de casă sunt cu siguranță mult mai delicioși decât cei din comerț, unde mai pui că sunt și mai sănătoși. Aceștia se prepară foarte simplu, iar în rezultat obțineți un mezel de casă delicios, suculent și aromat. Este perfect pentru a fi servit cu garnitura preferată sau pentru a pregăti sandvișuri delicioase.

Ingrediente

  • 500 g carne de pui (piept)
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml de frișcă
  • 2 albușuri
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • piper negru măcinat
  • condimente și ierburi după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Dați pieptul de pui prin mașina de tocat carne.
  2. Tocați usturoiul și adăugați-l în carnea tocată.
  3. Adăugați în carnea tocată frișca, albușurile și condimentele. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.
  4. Aranjați carnea tocată pe folie de aluminiu și rulați-o cât mai strâns. Răsuciți capetele.
  5. Apoi înveliți carnea în câteva straturi de folie alimentară. Legați marginile cu o ață, astfel încât să nu pătrundă apa.
  6. Puneți o cratiță cu apă pe foc.
  7. Când apa va începe să fiarbă, aranjați cârnații în cratiță, astfel încât aceștia să fie acoperiți cu apă.
  8. Fierbeți-i timp de 30-40 de minute.
  9. Scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească.
  10. Dați-i la frigider peste noapte.

 

Notă: La dorință, puteți înlocui folia de aluminiu și cea alimentară cu mațe. Umpleți-le cu carne și legați bine marginile. Înfigeți cârnații de câteva ori cu o scobitoare sau un ac subțire. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă și puțină sare, la foc mic. Lăsați-i să se răcească.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: