Articole Populare

Carne de miel la tigaie – simplu și delicios!

Vă prezentăm o rețetă de carne de miel delicioasă, la tigaie. Este un fel de mâncare cald ce se prepară foarte simplu. După cum știți, carnea de miel are un gust specific, de aceea nu este preferată de toți. Dacă preferați carnea de miel, neapărat pregătiți-o conform rețetei de mai jos. Veți obține un fel de mâncare apetisant, sățios și aromat. Mielul la tigaie se combină perfect cu o garnitură din legume, fie acestea atât proaspete, cât și fierte sau coapte. În combinație cu cartofii sau cu cerealele, veți obține o cină foarte copioasă. Din ingredientele prezentate mai jos, veți obține 4 porții.

Untitled-1

Ingrediente

  • 300 g carne de miel (file de pe spată sau piciorul din față)
  • 50 g de grăsime de oaie (puteți opta pentru alt gen de grăsime)
  • 1 ceapă
  • 1-2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de zira
  • 0.5-1 linguriță de ardei iute
  • sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Tăiați carnea de miel bucăți de aproximativ 2 cm.
  2. Curățați ceapa și tăiați-o felii sau jumătăți de rondele.
  3. Pisați condimentul zira și amestecați-l cu ardeiul iute. Folosiți o piuliță cu pisălog.
  4. Puneți tigaia pe foc. Tăiați mărunt grăsimea și adăugați-o în tigaie.
  5. Topiți grăsimea la foc mediu, până obțineți jumări.
  6. Adăugați în tigaie carnea. Aranjați-o astfel încât carnea să fie doar într-un singur strat. De aceea, mai bine să alegeți o tigaie mai mare.
  7. Faceți focul puțin mai mare decât nivelul mediu și prăjiți carnea pe ambele părți.
  8. Adăugați la carne ceapa, condimentele și sarea. Amestecați.
  9. Prăjiți până carnea devine moale, iar ceapa – semitransparentă. Veți avea nevoie de aproximativ 20 de minute, până carnea se va prăji.
  10. Serviți carnea de miel fierbinte.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: