Articole Populare

Cea mai delicioasă și rapidă rețetă de sezon: budincă de dovlecei cu brânză topită și usturoi

Dragi cititori, astăzi vreau să vă prezint o rețetă deosebită și extrem de apetisantă de budincă de dovlecei cu brânză topită și usturoi. Este nemaipomenit de delicioasă, fină și aerată, cu o textură

foarte ușoară și delicată, asemenea celei de sufleu sau omletă. Se gătește foarte ușor și este ideală pentru orice masă a zilei. Poate fi servită simplă, cu smântână sau cu ce vă dictează pofta și papilele gustative. Bucurați-i pe cei dragi cu un preparat natural, sănătos, lejer și foarte gustos! Poftă bună să aveți!

1

Ingrediente

  • 600 g de dovlecei
  • 3 ouă
  • 200 g de  ceapă
  • 300 g de brânză topită (3 bucăți de 100 g)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 căței de usturoi
  • sare – după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

2

Mod de preparare

  1. Spălați bine dovleceii, înlăturați codița și treceți-i prin răzătoare mare, într-un castron mai adânc. Adăugați o priză de sare și lăsați-i să se scurgă de apă, aproximativ 20 de minute.
    3
  2. Între timp, curățați, spălați și tăiați ceapa rondele sau semicercuri foarte subțiri.
    4
  3. Tăiați brânza topită felii subțiri . Cel mai simplu e să o tăiați cu un cuțit bine ascuțit și ușor umezit (astfel brânza nu se va lipi de cuțit).
    5
  4. Ungeți cu ulei o cratiță cu fundul mai gros și adăugați în ea dovleceii scurși bine de zeamă (la necesitate, mai stoarceți-i cu mâinile de apa rămasă, înainte de a-i pune în cratiță).
  5. Adăugați brânza topită și ceapa și puneți cratița la foc.
    6
  6. Încălziți compoziția la foc mic, amestecând-o periodic cu o lingură, până se topește complet brânza.
    7
  7. Curățați usturoiul, zdrobiți-l cu presa și adăugați-l în cratița cu dovlecei.
  8. Potriviți de sare și amestecați bine compoziția. Luați cratița de pe foc și lăsați compoziția să se răcească.
  9. Într-un bol separat, bateți ouăle cu telul până rezultă o masă pufoasă și aerată.
    8
  10. Adăugați spuma de ouă în compoziția de dovlecei și amestecați-o ușor cu o lingură, până la omogenizare.
    9
  11. Turnați compoziția de dovlecei într-o formă termorezistentă unsă cu ulei.
  12. Dați budinca la cuptorul încins la 180 de grade și coaceți-o aproximativ 60 de minute, până capătă o frumoasă crustă aurie.
    prev1
  13. Budinca de dovlecei și brânză este gata! Savurați cu plăcere!
    1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: