old

Articole Populare

Cea mai simplă și rapidă rețetă de aluat foietaj făcut în casă!

Echipa Bucătarul.tv vă oferă o rețetă foarte simplă de aluat foietaj, care se prepară în doar 10 minute. Aluatul este foarte gustos și aerat și poate fi folosit la prepararea tartelor, pizzei, prăjiturilor și plăcintelor. Aluatul este foarte elastic și absolut fantastic, este ușor de modelat, delicios și nemaipomenit de bun!aluat

Ingrediente

  • 250 g de unt
  • 1 pahar de apă fierbinte
  • 1 ou
  • 1 priză de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Topiți untul și lăsați-l să se răcească până va deveni cald.
  2. Între timp bateți oul cu sare și zahăr (puteți omite zahărul), adăugați un pahar de apă fierbinte și amestecați bine.
  3. Adăugați untul topit în masa obținută, amestecați și adăugați treptat făină.
  4. Puneți făină atât, încât să obțineți un aluat elastic, un pic gras și să nu se lipească de mâini. Este o adevărată plăcere să lucrezi cu acest aluat.
  5. Aluatul foietaj este gata. Dacă aveți timp îl puteți da la frigider pentru 30 de minute, după care să creați capodopere culinare.

Notă: aluatul se păstrează foarte bine la congelator, iar produsele obținute sunt, pur și simplu, delicioase.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: