Articole Populare

Chifle de casă pentru hamburger – simplu și delicios!

Vă prezentăm o rețetă de chifle delicioase pentru hamburger. Acestea se obțin incredibil de pufoase și se fac destul de repede. Sunt potrivite atât pentru hamburger sau cheeseburger, cât și pentru a fi umplute cu dulceața preferată. Chiflele se mențin pufoase chiar și pentru 4 zile, dacă le țineți închise într-o pungă de plastic. Dacă doriți să le serviți peste mai mult timp, le puteți congela.

Untitled-1

Ingrediente

  • 300 ml de lapte
  • 17 g de drojdie uscată (2 linguri)
  • 28 g de zahăr (2 linguri)
  • 80 ml de unt topit
  • 2 ouă mari (1 ou pentru aluat și 1 ou pentru a unge chiflele)
  • 500 g de făină
  • 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Pregătiți ingredientele necesare.
    oc7VCWnhJy4
  2. Încălziți laptele până la temperatura de 36-38°C. Dizolvați în lapte zahărul.
  3. Adăugați în lapte drojdia.
  4. Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați la făină amestecul cu lapte, un ou și untul topit (la temperatura camerei).
    bCQJ34lIwPQ
  5. Frământați aluatul timp de 5-7 minute.
    6fpZHPUGMrw
  6. Împărțiți-l în porții. Lăsați chiflele la un loc cald pentru 10 minute.
    NJmstXphQTE
  7. Aranjați chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie. Ungeți-le cu un ou bătut. La dorință, presărați-le cu semințe de susan sau mac.
    nf4ZMQ5ZXtk
  8. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 12-14 minute.
    J8evbCfKbqU

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: