old

Articole Populare

Așa clătite făcea bunica în cuptor pe vatră – un deliciu fără făină ce se topește în gură!

Vă prezentăm rețeta unor clătite delicioase, fine și aromate. Este un desert ce a trecut cu brio testul timpului. Cu ingrediente simple și puțină îndemânare obțineți un desert ușor și dulce exact ca în copilărie. Acestea cu siguranță vor fi pe placul tuturor, iar copii vor fi încântați.

untitled-1

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 5-6 linguri de amidon
  • 300 g de brânză de vaci
  • smântână dulce
  • 500 ml de lapte
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • zahăr
  • unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Bateți 5 ouă cu zahăr.
  2. Adăugați amidonul, amestecând încontinuu. Obțineți o masă omogenă.
  3. Turnați laptele și uleiul. Amestecați și lăsați aluatul la temperatura camerei timp de 15 minute.
  4. Ungeți tigaia cu ulei de floarea soarelui (sau ungeți cu o bucată de slănină). Prăjiți clătitele în tigaia cu ulei încins, doar pe o parte.
  5. Pregătiți umplutura: frecați brânza cu zahăr după gust. Adăugați la brânză 1 ou. La dorință, puteți adăuga mac sau stafide înmuiate în apă din timp.
  6. Aranjați umplutura pe partea prăjită a clătitelor. Înfășurați clătitele în modul preferat.
  7. Aranjați clătitele într-o cratiță, oală sau ceaun. Ungeți fiecare strat de clătite cu smântână dulce și unt topit.
  8. Coaceți clătitele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 10-15 minute.

 

Notă: Din cantitatea de ingrediente indicate, veți obține aproximativ 25 de clătite subțiri.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: