Articole Populare

Faimosul chec cu ciocolată de la Nigella Lawson – super delicios!

Vă prezentăm o rețetă de chec cu ciocolată super delicios. Checul cu ciocolată este semnat de faimoasa Nigella Lawson, autoare britanică de cărți de bucate. Nefiind un bucătar profesionist, aceasta a fost nominalizată pentru premiul celui mai influent bucătar al deceniului. Aceste chec este fin și aromat, puțin umed și extrem de aspectuos. Se potrivește perfect cu o ceașcă de cafea proaspătă sau un ceai fierbinte. Din ingredientele prezentate mai jos, obțineți 6 porții de acest desert irezistibil.

untitled-1

Ingrediente pentru chec

  • 100 g de unt
  • 40 ml de smântână
  • 2 ouă
  • 150 g de făină
  • 50 g pudră de cacao
  • 120 g de zahăr
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de zahăr vanilat
  • 20 g de ciocolată (sau fulgi de ciocolată)
  • 100 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sirop

  • 80 ml de apă
  • 100 g de zahăr
  • 1 linguriță pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Bateți cu ajutorul unui mixer untul moale (la temperatura camerei) cu smântâna și ouăle. Amestecați până obțineți o masă omogenă.
  2. Într-un bol amestecați făina cernută cu pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, zahăru tos și cel vanilat.
  3. Amestecați cele două compoziții. Obțineți un aluat dens.
  4. Adăugați laptele fierbinte (încălzit în cuptorul cu microunde) și ciocolata.
  5. Amestecați aluatul. Obțineți un aluat cu o consistență mai lichidă, caracteristică aluatului pentru chec.
  6. Turnați aluatul într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt și presărată cu făină.
  7. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 60-65 de minute.
  8. Când vor rămâne doar 15 minute până la sfârșitul timpului de coacere a checului – pregătiți siropul.
  9. Într-o cratiță amestecați apa, zahărul și pudra de cacao. Puneți cratița pe foc și fierbeți amestecul. Amestecați încontinuu, la foc mic, până siropul se va îngroșa.
  10. Înfigeți checul de câteva ori cu o scobitoare și turnați peste acesta o jumătate din cantitatea de sirop. Turnați direct în forma de copt, cât checul este încă fierbinte.
  11. Îndepărtați forma de copt și aranjați checul pe un platou. Acoperiți-l cu siropul rămas.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: