Articole Populare

O prăjitură delicioasă – „Gata”

Bucătăria unei țări este la fel de importantă ca și obiectivele turistice ale acesteia. Tradițiile culinare diferă de la o țară la alta, având specificele și farmecele lor aparte. Prăjiturile „Gata” sunt unele dintre cele mai populare articole de cofetărie din spațiul transcaucazian. Super delicioase și pufoase, acestea sunt și foarte simplu de gătit. Bucurați-i pe cei dragi cu acest desert deosebit!

gata__nashakuhnia_ru

Ingrediente pentru blat

  • 400 g de făină
  • 250 g de unt
  • 2 ouă
  • 250 g de smântână
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 pachețel de zahăr vanilat
  • 1 gălbenuș de ou + 1 lingură de lapte – pentru uns

Ingredients

  • 1 pahar de făină
  • 125 g de unt
  • 1.5 pahare de zahăr
  • 1 pachețel de zahăr vanilat

Mod de preparare

  1. Amestecați făina cu untul tăiat felii și frecați între palme, ca să obțineți un fel de „nisip”.
  2. Adăugați apoi bicarbonatul, zahărul vanilat și amestecați.
  3. Faceți o adâncitură în centrul amestecului și adăugați ouăle și smântâna. Amestecați ușor toate ingredientele cu o furculiță, apoi frământați aluatul, adăugând făină, la necesitate.
  4. Pregătiți umplutura. Frecați între palme făina cu untul rece și adăugați zahărul și zahărul vanilat. Amestecați bine compoziția.
  5. Împărțiți aluatul în 3 părți. Întindeți-le în foi de circa 3 mm grosime și adăugați umplutura, nivelând uniform pe toată suprafața.
  6. Rulați aluatul sub forma unei rulade și tăiați-l felii.
  7. Aranjați cuiburile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  8. Amestecați gălbenușul de ou cu lapte și ungeți cuiburile cu ajutorul unei pensule.
  9. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți cuiburile până capătă o nuanță aurie.
    Recomandare: Lăsați-le să se răcească înainte să le serviți.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: