old

Articole Populare

Pandișpan pufos la aragaz – deja nu mai aveți nevoie de cuptor!

Vă prezentăm rețeta unui pandișpan delicios pregătit pe plită și nu în cuptor. Acesta se obține foarte aromat, moale și pufos. Vine în ajutor atunci când doriți să preparați un desert și nu dispuneți de un cuptor, sau doriți să evitați o astfel de problemă precum un pandișpan ars și neuniform. Nu ezitați să preparați un astfel de deliciu și bucurați-i pe cei dragi cu un desert fabulos!

untitled-1

Ingrediente

 • 4 ouă
 • 1 pahar de făină
 • 1 pahar de zahăr
 • ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

 1. Pregătiți cratița – în poza de mai jos este o cratiță simplă de aluminiu, cu diametrul de 17 cm. Decupați un cerc cu același diametru dintr-un segment de hârtie de copt. Ungeți cercul obținut cu ulei și aranjați-l la fundul cratiței. Nu ungeți cu ulei pereții cratiței, de altfel pandișpanul nu va crește.
  untitled-1
 2. Înveliți capacul de la cratiță cu un prosop, astfel încât în timpul coacerii pandișpanul să nu să se umezească.
  untitled-1
 3. Porniți focul pe plită. Dacă folosiți un aragaz, porniți focul cel mai mic. Dacă folosiți o plită electrică, porniți focul la indicatorul 1 (adică la cel mai mic foc).
 4. Despărțiți albușurile de gălbenușuri (ouăle trebuie să fie reci). Bateți gălbenușurile cu 0.5 pahar de zahăr, până se înălbesc.
  untitled-1
 5. Bateți albușurile spumă (cel mai bine într-un vas de fier, rece). Adăugați treptat zahărul, și amestecați până spuma își păstrează forma – dacă întoarceți vasul, aceasta nu trebuie să se scurgă. Aveți grijă ca în vasul cu albușuri să nu nimerească nici o picătură de gălbenuș sau apă.
  untitled-1
 6. Cerneți făina în gălbenușurile bătute. La această etapă puteți adăuga atât vanilie, cât și alte ingrediente preferate: mac, nuci, nucșoară, coajă de lămâie sau portocală sau cacao (dacă adăugați cacao pudră, atunci veți avea nevoie de mai puțină făină). Amestecați gălbenușurile cu făina folosind o spatulă, până obțineți o masă omogenă.
  untitled-1
 7. Adăugați treptat spuma de albuș. Cel mai bine este să adăugați câte 1/3 din volumul total, amestecând de fiecare dată cu o spatulă, mișcând-o de sus în jos, fără a depune prea mult efort.
  untitled-1
 8. Puneți cratița pe foc, pentru a o încălzi. Când aceasta e fierbinte, turnați aluatul și rotiți cratița de câteva ori, astfel încât aluatul să se așeze uniform. Acoperiți bine cu capacul învelit. Dacă capacul nu este fixat bine pe cratiță, puneți ceva greu pe acesta (un borcan cu apă).
  untitled-1
 9. Coaceți pandișpanul timp de 30 de minute. Apoi faceți testul scobitorii. Dacă aveți dubii, mai coaceți-l încă timp de 5 minute.
  untitled-1
 10. Treceți cu cuțitul pe marginea cratiței și răsturnați pandișpanul pe o grilă. Îndepărtați hârtia de copt și întoarceți pandișpanul.
  untitled-1
 11. Obțineți un pandișpan frumos, pufos și apetisant, cu înălțimea de 7-8 cm.
  untitled-1
 12. Lăsați pandișpanul să se răcească. Înveliți pandișpanul într-un prosop și puneți-l într-o pungă. Dați-l la frigider pentru 12 ore. Astfel pandișpanul va avea o structură densă și nu se va fărâmița la tăiere.
  untitled-1
 13. Tăiați pandișpanul. Obțineți 4 blaturi. Ungeți cu crema preferată și asamblați tortul. Cu puțină fantezie și îndemânare, îi veți cuceri pe cei dragi cu adevărate capodopere.
  untitled-1
  untitled-1untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: