old

Articole Populare

Pilaf uzbec cu carne de miel

Astăzi echipa Bucătarul.tv vă prezintă una dintre cele mai faimoase și tradiționale rețete ale bucătăriei uzbece. Pilaful uzbec este cartea de vizită a Uzbekistanului, fiind servit atât în zilele obișnuite, cât și la evenimentele mai festive. Pilaful se servește cu salată de roșii cu castraveți “Shakarob”. Fără această salată pilaful nu se pune pe masă! Un gust delicios și aromă îmbătătoare, care va cuceri din prima chiar și pe cel mai pretențios gurmand!

12592682_991726814226392_6574540375781321732_n

Ingrediente

  • 600 g de morcovi
  • 2 cepe (100 g)
  • 600 g de orez brun cu bob lung
  • 200 ml de ulei
  • 600 g de carne de miel fără os
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 linguriță de pulbere de chimion
  • 2 lingurițe de sare

Mod de preparare

  1. Tăiați morcovii pai și ceapa rondele nu foarte subțiri.
  2. Spălați bine orezul și lăsați-l la înmuiat în apă rece pentru 30-40 de minute.
  3. Puneți uleiul la încins într-o tigaie, apoi adăugați rondelele de ceapă.
  4. Prăjiți ceapa la foc mare până devine aurie și elimină tot sucul.
  5. Adăugați peste ceapă carnea tăiată cubulețe potrivit de mari și lăsați-o să se prăjească, la foc mare, pe o parte și pe cealaltă până se rumenește nițel.
  6. Adăugați morcovul și gătiți-l circa 5-7 minute până devine moale, amestecând periodic.
  7. Adăugați 500 ml de apă și puneți în centrul amestecului o căpățână întreagă de usturoi, curățată doar de coaja de la exterior. Lăsați usturoiul acolo până amestecul începe să fiarbă, apoi scoateți-l. Rezervați-l pentru mai târziu. Adăugați sarea astfel încât apa să fie mai sărată, întrucât orezul va absoarbe ulterior o bună parte din sare.
  8. Adăugați orezul, nivelând ușor amestecul. Bulionul trebuie să acopere doar un pic orezul. Lăsați să fiarbă 10-15 minute până apa se absoarbe în totalitate. Dacă este apă în exces, faceți câteva adâncituri în amestec, pentru ca aceasta să se evapore mai rapid.
  9. Când apa este aproape absorbită, puneți în centrul amestecului usturoiul (scos mai devreme),  presărați pulberea de chimion și puneți capacul.
  10. Lăsați să se înăbușe la foc mic circa 20-25 de minute. Pilaful uzbec este gata!
  11. Turnați pilaful pe un platou și ornați cu usturoi.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: