Articole Populare

Prăjitură chic cu vișine și cocos. Un desert cu combinație perfectă!

Prăjitura cu vișine și cocos este pur și simplu fantastică! Foarte suculentă, aromată, potrivit de dulce, cu o super delicioasă și apetisantă glazură de smântână și cocos – această prăjitură te va cuceri instantaneu! Se prepară incredibil de ușor, din ingrediente deloc sofisticare sau greu de găsit și este incontestabil – un deliciu fără precedent! Nu ezitați să o încercați! Mai ales că e tocmai sezonul vișinelor, iar în stare proaspătă ele sunt și mai delicioase, aromate și suculente. Savurați cu poftă!

prev2

Ingrediente pentru aluat

  • 3 ouă
  • 100 g de unt
  • ¾ pahar de zahăr
  • 150 g de smântână
  • 10 g de praf de copt
  • o priză de sare
  • 200 g de făină (aproximativ)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 borcan de vișine conservate în suc propriu (cca 580 g) sau 500 g de vișine proaspete
  • 2 linguri de fulgi de cocos

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazură

  • 300 g de smântână
  • ¾ pahar de zahăr
  • 1 pahar de fulgi de cocos
  • vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Puneți vișinele într-o strecurătoare și lăsați-le să se scurgă bine de suc. Dacă au sâmburi – îndepărtați-le.
  2. Aluatul. Combinați într-un vas ouăle, untul moale și zahărul și amestecați-le cu ajutorul mixerului.
    6
  3. Adăugați smântâna și praful de copt și continuați să mixați compoziția.
    7
  4. La final, adăugați făina cernută (cca 200 g sau un pic mai puțin, depinde de făină) și amestecați bine compoziția cu ajutorul mixerului. Trebuie să obțineți un aluat destul de dens, însă care poate fi „turnat”.
    8
  5. Turnați aluatul într-o formă rotundă cu diametrul de 24 cm (preferabil de silicon). Dacă folosiți o formă cu pereții detașabili, tapetați-o cu hârtie de copt.
  6. Așezați vișinele peste aluat și presărați-le cu fulgi de cocos.
    910
  7. Coaceți prăjitura în cuptorul încins la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Aluatul trebuie să fie aproape gata, iar fulgii de cocos – rumeniți.
    11
  8. Între timp, pregătiți glazura. Amestecați într-un vas smântâna și zahărul, apoi adăugați vanilia și fulgii de cocos. Amestecați bine compoziția. Trebuie să obțineți o glazură destul de fluidă (depinde de smântână).
  9. Scoateți prăjitura din cuptor și turnați deasupra glazura de cocos, distribuind-o uniform pe toată suprafața.
    12
  10. Dați prăjitura din nou la cuptor, pentru încă cca 20-30 de minute, până se rumenește frumos.
    13
  11. Lăsați prăjitura să se răcească bine în formă, apoi scoateți-o și savurați-o cu plăcere!
    14

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: