Articole Populare

Rulouri de pui cu șuncă – o combinație ce se cere încercată!

Puiul este unul din ingredientele cele mai îndrăgite în bucătăria contemporană. Acesta se pregătește rapid, este bun pentru orice tip de masă, este delicios și accesibil. Vă prezentăm o rețetă de pui absolut delicios, gătit într-un mod mai puțin obișnuit. Datorită prunelor uscate, aceste rulouri de pui sunt deosebit de fine, iar șunca oferă o crustă crocantă și apetisantă. Aceste rulouri arată foarte frumos pe masa de sărbătoare.

untitled-1

Ingrediente

  • 300 g de carne tocată de pui
  • 75 g de pâine
  • 100 g de prune uscate
  • sare
  • 100 g de șuncă
  • 100 ml de lapte
  • 50 g de nuci
  • piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Înmuiați pâinea în lapte.
  2. Scurgeți pâinea un pic și adăugați-o în carnea tocată. Presărați cu sare și piper. Amestecați.
  3. Tocați mărunt nucile cu un cuțit sau robot de bucătărie.
  4. Tocați mărunt prunele uscate. Amestecați-le cu nucile.
  5. Împărțiți carnea tocată în 6 părți egale. Formați din ele niște turte și aranjați umplutura din prune cu nuci. Apoi redați-le o formă ovală, asemănător cu forma pârjoalelor.
  6. Tăiați șunca felii. Înveliți fiecare pârjoală în câte o felie de șuncă.
  7. Aranjați rulourile obținute într-o formă de copt.
  8. Coaceți rulourile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, timp de 40-45 de minute.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: