Articole Populare

Rulada Hanum din bucătăria uzbecă – mai mult decât o simplă ruladă…

Astăzi vă propunem să faceți o călătorie imaginară în Uzbekistan și să preparați mâncarea națională a acestei țări denumită hanum. Combinația dintre un blat nedospit și o umplutură suculentă, asezonată

cu condimente aromate va crea un gust de nedescris.

60_1

Hanum – mai poartă și denumirea de hanon, hunon, hanim, hunan, precum și burma, cârcabat, oromo. Toate astea denumesc tipul de ruladă pe aburi. Unii o mai numesc și colțunași leneși.

Cum se gătește hanum

Rețeta clasică de hanum are umplutura compusă doar din cartofi, ceapă și condimente. Dacă adăugăm și carne, atunci vom avea guli-hanum… Pe aceasta o vom prepara astăzi!

Ingrediente pentru aluat (2 rulade)

  • 500-600 g de făină
  •  apă rece cât cuprinde făina
  • 1-2 linguri de ulei
  • o priză de sare

Ingrediente pentru umplutură (2 rulade)

  • 600 g de carne de oaie
  • 2-3 cepe
  • 1 lingură de unt topit
  • 5 cartofi medii
  • 45 g de grăsime de oaie pentru suculență
  • coriandru
  • zira (chimion roman) mărunțită
  • paprika
  • sare

Mod de preparare

  1. Cerneți făina într-un bol mai adânc. Faceți o adâncitură la mijloc și printr-un jet subțire turnați apa rece, adăugați uleiul și sarea. Frământați un aluat vârtos, adăugând făină dacă este necesar.
  2. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și puneți-l în frigider pentru aproximativ o oră. Între timp pregătiți umplutura.
  3. Spălați și curățiți carnea. Tăiați-o mărunt, cu cât mai mărunt cu atât mai bine. Grăsimea tăiați-o în bucățele și amestecați-o cu carnea.
  4. Tăiați mărunt ceapa, adăugați-o în carne. Amestecați totul foarte bine cu mâinile pentru a lăsa suc. Asezonați și amestecați.
  5. Curățiți cartofii, tăiați-i cuburi mici și adăugați-i în carne.
  6. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în două părți. Întindeți fiecare parte cu făcălețul în foi subțiri.
  7. Împărțiți umplutura în două părți. Aranjați-o într-un strat subțire pe fiecare foaie, lăsând marginile libere. Faceți două rulade și fixați marginile.13_2
  8. Ungeți rulada cu ulei și grila pentru coacerea pe aburi. Puneți grila într-o cratiță potrivită cu apă care deja a fiert. Rulada va fi gata în 45-60 de minute.

33_3

Acest fel de mâncare este foarte comod să fie pregătit în aparatul de gătit multifuncțional, punând rulada pe grila specială pentru aburi.

Serviți rulada hanum fierbinte. Presărați-o cu verdețuri, sosuri aromate, de exemplu din smântână sau roșii… Savurați acest fel de bucate alături de întreaga familie.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Sursa: Perfect-ask.com

Printare
error: