old

Articole Populare

Sosul – ingredientul principal pentru salate. Top 5 rețete de dressinguri ușoare!

Înlocuiți maioneza cu aceste sosuri extraordinare! Echipa Bucătarul.tv vă oferă 5 rețete de sosuri perfecte pentru toate tipurile de salate. În dependență de sosul ales, veți obține gusturi și combinații noi. Experimentați și creați salate originale, cu gust bogat și aromat!sosuri

1. Sos de smântână

Ingrediente

  • 100 g de smântână
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 linguriță de suc de lime sau lămâie
  • 1/2 măr verde acru (mare)
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 1 legătură de mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Dați mărul prin răzătoare mică, stropiți-l cu suc de lămâie, ca să nu-și schimbe mărul culoarea. Dați țelina prin răzătoare mică sau mărunțiți-o în blender.
  2. Combinați toate ingredientele și amestecați. Sosul este gata.

2. Sos de castraveți

Acest sos este indispensabil în salatele grele cu carne fiartă, cartofi, frunze de salată, castraveți, cașcaval și fructe de mare. Castraveții proaspeți conțin o cantitate mare de acid tartronic, care inhibă procesul de prelucrare al carbohidraților și ajută la descompunerea grăsimilor deja existente. Acest sos se folosește doar în salatele reci, deoarece acidul tartronic își pierde proprietățile dacă este încălzit.

Ingrediente

  • 2 castraveți proaspeți
  • 100 g de cremă de brânză
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 legătură de verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Dați castravetele cu tot cu coajă prin răzătoare mică. Adăugați usturoiul mărunțit, verdeața tocată, smântâna și crema de brânză. Amestecați bine până veți obține o masă omogenă.
  2. Dacă doriți să obțineți un sos mai lichid, atunci puteți stoarce sucul din castraveți.

3. Sos de ghimbir

Acest sos se utilizează în salata rusească cu hering. De asemenea, se folosește în salate sau gustări cu orice pește sărat, ciuperci, salate calde cu legume și salate cu brânză.
Ghimbirul conține un ingredient deosebit – gingerolul, care îmbunătățește rapid circulația sângelui și accelerează metabolismul. Acesta favorizează arderea caloriilor, de aceea puteți mânca și slăbi cu plăcere.

Ingrediente

  • 200 g de smântână cu conținut scăzut de grăsime
  • 2 lingurițe de muștar Dijon (sau simplă)
  • 1 linguriță de muștar măcinat (sau 2 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt)
  • 1 legătură de mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Tocați mărarul cât mai mărunt.
  2. Dacă folosiți ghimbir proaspăt, atunci dați-l prin răzătoare mică.
  3. Combinați toate ingredientele și lăsați sosul să stea timp de 30 de minute.

4. Sos de merișoare

Acest sos este o alternativă excelentă maionezei în salata tradițională cu bastoane de crabi. Acest sos este potrivit pentru salatele care conțin bastoane de crabi, orez, roșii proaspete, castraveți, cașcaval tare, brânză, pește, măsline și frunze de salată. Datorită conținutului ridicat de acid, merișoarele ajută la digestia alimentelor grase. Merișoarele conțin multe fibre, care reduc aportul caloric din salate, pectină, care scade colesterolul din sânge, îmbunătățește metabolismul și accelerează eliminarea toxinelor după consumul de alcool. Nu trebuie să asezonați salata cu sare.

Ingrediente

  • 100 ml de iaurt
  • 1 pumn de merișoare congelate
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • piper roșu măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Amestecați în blender merișoarele congelate și iaurtul până la omogenizare.
  2. Adăugați piperul, sucul de lămâie și uleiul de măsline, amestecați.
  3. Lăsați sosul să stea timp de 15-20 de minute.

5. Sos de nuci

Datorită acestui sos, salata “Mimoza” va căpăta un gust nou foarte intens. Sosul de nuci este potrivit și pentru salatele din cartofi, carne de vită, conservă de pește, salată verde și fructe de mare. Nucile conțin o cantitate mare de fibre, proteine și Omega-3, care scad nivelul de zahăr din sânge, sunt foarte consistente, blochează prelucrarea carbohidraților în grăsimi, scad colesterolul și reduc pofta de dulciuri și ciocolată.

Ingrediente

  • 200 g de brânză de vaci moale și degresată
  • 1/4 pahar de nuci
  • 0.5 linguriță de hrean ras
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • piper măcinat după gust
  • iaurt – după necesitate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Treceți brânza prin sită, adăugați nucile mărunțite, hreanul și sucul de lămâie.
  2. Amestecați bine și lăsați sosul să stea timp de 15 minute.
  3. Trebuie să obțineți un sos de consistența smântânii. Diluați sosul cu iaurt, dacă este necesar.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: