old

Articole Populare

Ștrudel suculent cu mere și sos de merișoare

Preferat de foarte multă lume, acest desert este pe bună dreptate unul magnific! Fructele suculente și aromate, învelite în foi subțiri și crocante de blat, scăldate în sos dulce-acrișor reprezintă un desert de vis, o simfonie echilibrată de texturi și arome! Răsfață-te cu un desert delicios cu gust de primăvară!

p_O (1)

Ingrediente pentru aluat

  • 400 g de făină
  • 150 ml de apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriță de oțet de mere
  • sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

  • 4 mere
  • 70 g de stafide
  • 60 g de nuci
  • 50 g de migdale
  • 3 linguri de sirop de topinambur
  • 2 lingurițe de scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sos

  • 50 g de merișoare
  • 1 banană
  • câteva căpșuni
  • 1 lingură de sirop de topinambur

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Turnați într-un bol apa fiartă călduță. Adăugați sarea și oțetul și amestecați.
  2. Adăugați treptat făina și amestecați. Frământați aluatul, adăugând puțin câte puțin uleiul de măsline.
  3. Frământați bine aluatul până nu se mai lipește de mâini. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească 30 de minute.
  4. Între timp pregătiți umplutura. Curățați merele de coajă și înlăturați sâmburii. Tăiați-le apoi felii subțiri (semilună).
  5. Spălați stafidele. Mărunțiți ușor nucile și migdalele (nu le măcinați).
  6. Amestecați-le (merele, nucile, migdalele, stafidele) pe toate într-un bol și adăugați apoi puțin sirop de topinambur și scorțișoara.
  7. Lăsați să se macereze până aluatul va fi gata.
  8. Întindeți aluatul într-o foaie foarte subțire, ungeți-o cu ulei de măsline și sirop de topinambur. Adăugați umplutura pe toată suprafața, nivelând uniform. Rulați aluatul și fixați (lipiți) marginile.
  9. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute, până se rumenește.
  10. Pregătiți sosul: mărunțiți cu ajutorul blender-ului merișoarele, căpșunele, banana. Treceți amestecul prin sită, pentru a înlătura sâmburii și adăugați sirop de topinambur.
  11. Serviți ștrudelul cald, alături de sosul de merișoare.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: