Articole Populare

(Video) Șuberec delicios!!! Cea mai reușită rețetă! Aluatul este gingaș, crocant și vaporos!

Echipa Bucătarul.tv vă oferă cea mai corectă rețetă de preparare a șuberecelor. Aluatul gingaș, delicios și stratificat combinat cu umplutură suculentă este cheia succesului șuberecelor apetisante și crocante. Din ingrediente ieftine și accesibile veți obține cele mai gustoase pateuri cu carne, care îți lasă gura apă. Savurați-le cu plăcere!

Ingrediente

  • 3 pahare de făină
  • 1/2 lingură de sare
  • 1 pahar de apă
  • 1/3 pahar de ulei
  • 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Presărați făina într-un bol mare.
  2. Adăugați sarea în făină.
  3. Turnați apa de temperatura camerei într-un flux subțire și amestecați continuu cu o furculiță. În timpul amestecării se vor forma fulgi de aluat. Amestecați bine făina cu apă.
  4. Separați gălbenușul de albuș și adăugați-l în aluat (veți folosi doar gălbenușul), amestecați bine.
  5. Turnați uleiul și frământați aluatul cu mâinile pe masa de lucru.
  6. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 20 de minute.
  7. Între timp preparați umplutura. Puteți folosi orice tip de carne tocată, adăugați ceapă și condimente după gust. Amestecați bine umplutura.
  8. Rupeți o bucățică de aluat și întindeți-l într-un strat subțire. Tăiați un cerc cu ajutorul unui bol mic (farfurii). Puneți umplutura pe jumătate de cerc și acoperiți-o cu cealaltă jumătate. Lipiți bine marginile cu ajutorul unei furculițe.
  9. Prăjiți șuberecele într-o tigaie cu o cantitate mare de ulei pe ambele părți.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.

Notă: din acest aluat puteți prepara șuberece cu cașcaval, ciuperci sau varză. Aluatul este perfect pentru aceste umpluturi.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: