Articole Populare

Top 3 cele mai delicioase salate cu pui – savurați-le în fiecare zi!

Vă prezentăm top 3 cele mai delicioase salate cu pui. Acestea se prepară simplu și rapid, fiind aromate, proaspete și sățioase. Alegeți salata preferată și serviți-o la cina de familie sau chiar și la masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu un aperitiv delicios, consistent și aspectuos.

1. Salată cu crutoane 

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 250 g piept de pui fiert (sau șuncă de pui)
  • 70-100 g de cașcaval
  • 1 cutie de porumb conservat
  • usturoi
  • crutoane
  • maioneză

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Tăiați castravetele pai subțire.
  2. Tăiați carnea de pui cuburi.
  3. Presați usturoiul și amestecați-l cu maioneza.
  4. Dați cașcavalul prin răzătoare.
  5. Amestecați toate ingredientele pentru salată.
  6. Adăugați crutoanele înainte de servire, astfel încât acestea să nu se înmoaie.

 

2. Salată cu varză chinezească și pui

Ingrediente

  • 300 g varză chinezească
  • 1 piept de pui
  • 1 castravete
  • 4 ouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • morcov
  • ceapă
  • frunză de dafin
  • sare
  • piper negru măcinat
  • maioneză

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Fierbeți pieptul de pui. Pentru aromă, adăugați în cratiță morcovul tăiat rondele, o ceapă mică și frunză de dafin. La dorință, puteți folosi supa pentru alte feluri de mâncare.
  2. Tocați varza chinezească și ceapa verde.
  3. Tăiați castravetele pai.
  4. Tăiați carnea fiartă cuburi mici.
  5. Fierbeți ouăle. Tocați-le mărunt.
  6. Amestecați ingredientele. Potriviți salata cu sare și piper negru măcinat.
  7. Adăugați maioneza și amestecați.

3. Salată în straturi, cu morcov în stil coreean

Ingrediente

  • 200 g de ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 4 ouă
  • 300 g piept de pui
  • 300 g de morcov în stil coreean
  • 100 g de cașcaval
  • ulei
  • maioneză
  • sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Puteți prepara salata pe un platou mare sau pe două platouri mici.
  2. Primul strat: spălați și tăiați ciupercile. Tocați ceapa. Prăjiți ceapa cu ciupercile într-o tigaie cu ulei încins. Aranjați-le pe platou. Presărați cu puțină sare și ungeți cu maioneză.
  3. Al doilea strat: fierbeți ouăle. Tocați-le mărunt și aranjați-le pe stratul de ciuperci cu ceapă. Presărați cu puțină sare și ungeți cu maioneză.
  4. Al treilea strat: fierbeți pieptul de pui. Tăiați-l bucăți mici și aranjați-l pe stratul cu ouă. Presărați cu puțină sare și ungeți cu maioneză.
  5. Al patrulea strat: aranjați pe carne morcovul în stil coreean și ungeți-l cu maioneză.
  6. Al cincilea strat: presărați salata cu cașcaval ras.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: