Articole Populare

Tort “Zebra” – un desert extraordinar, rapid și economic!

Vă recomandăm să preparați acest tort delicios, care se prepară rapid, foarte ușor și din ingrediente accesibile. Tortul “Zebra” are blatul pufos și gustos, îmbibat cu sirop suculent de ciocolată, ce-i

oferă un gust și un aspect extraordinar, care nu poate fi redat prin cuvinte. Acest tort este ideal pentru ceai sau cafea, atunci când așteptați oaspeți sau când doriți să-i bucurați pe cei dragi cu ceva dulcișor!tort

Ingrediente pentru pandișpan

  • 6 ouă
  • 1 pahar de zahăr
  • 1.5 pahare de făină
  • 6 linguri de ulei
  • praf de copt
  • zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

tort1

Ingrediente pentru siropul de ciocolată

  • 1 pahar de zahăr
  • 1 pahar de apă
  • 100 g de unt
  • 3 linguri cu vârf de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

tort7

Mod de preparare

  1. Pandișpanul. Combinați zahărul cu zahăr vanilat.
  2. Combinați făina cu praful de copt și cerneți amestecul prin sită.
  3. Combinați ouăle cu zahăr.
    tort2
  4. Bateți amestecul până veți obține o spumă pufoasă și zahărul se va dizolva complet.
    tort3
  5. Adăugați uleiul și bateți ușor.
  6. Presărați făina în 3 etape și amestecați cu o spatulă.
    tort4
  7.  Tapetați cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 26 cm, ungeți cu ulei partea de jos și părțile laterale.
    tort5
  8. Turnați aluatul și nivelați-l cu spatula.
    tort6
  9. Puneți blatul în cuptorul preîncălzit la 170 de grade și coaceți-l timp de 35-40 de minute.
  10. Siropul de ciocolată. Amestecați zahărul cu apă, puneți amestecul la foc și fierbeți-l timp de 5 minute.
  11. Adăugați cacao și amestecați bine cu un tel, fierbeți siropul timp de 3-4 minute, amestecând.
  12. Adăugați untul și opriți focul după ce s-a topit untul complet.
  13. Veți obține un sirop de ciocolată asemănător cu glazura de ciocolată, doar că acesta este mult mai lichid.
    tort8
  14. Lăsați pandișpanul și siropul să se răcească complet. Dacă tortul este destinat adulților, atunci puteți adăuga în sirop puțin coniac sau lichior.
  15. Treceți cu cuțitul pe marginile formei.
    tort9
  16. Faceți în pandișpan o mulțime de găuri.
    tort10tort11
  17. Turnați primul strat de sirop.
    tort12
  18. După ce siropul s-a îmbibat, mai turnați un strat.
  19. Înlăturați forma și mutați pandișpanul pe un platou.
    tort13
  20. Puteți servi pandișpanul. De asemenea îl puteți decora după gust: cu fulgi de ciocolată, fulgi de migdale, glazură sau cremă. Dacă doriți să decorați tortul rapid și ușor, atunci dați prin răzătoarea mică biscuiți de ciocolată și presărați tortul deasupra.
    tort14
  21. De asemenea puteți decora tortul cu nuci mărunțite și fulgi de cocos.
    tort15tort16tort17tort18

Notă: acest tort poate fi preparat și la multicooker, la programul “Coacere” timp de 50-60 de minute.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: