Articole Populare

Vinete pregătite într-un mod mai puțin obișnuit – o rețetă ce merită încercată!

Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Acestea conțin fier, calciu, minerale și nutrienți esențiali sănătății corpului nostru. Fie că le consumăm pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniță, vinetele sunt la fel de delicioase și au același efect pozitiv. De asemenea, vinetele conțin anumiți fitonutrienți esențiali care îmbunătățesc circulația sângelui și hrănesc creierul. Vă prezentăm o rețetă de vinete prăjite într-un mod mai puțin obișnuit. Acestea sunt perfect completate de ciuperci, obținând un fel de mâncare cald delicios, aromat și sățios.

Ingrediente

  • 3-4 vinete
  • 2 cepe
  • 3 ouă
  • ciuperci uscate după gust
  • ulei vegetal
  • piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Decojiți vinetele și tăiați-le cuburi.
  2. Bateți ouăle spumă. Turnați-le în vasul cu vinete. Amestecați și acoperiți vasul cu un capac.
  3. Lăsați vasul cu vinete la temperatura camerei pentru 60 de minute. În acest timp, amestecați vinetele de 5-6 ori. În rezultat, ouăle nu se vor observa practic deloc.
  4. Prăjiți puțin vinetele într-o tigaie cu ulei încins.
  5. Adăugați ceapa tăiată cuburi. Amestecați și prăjiți timp de 3 minute.
  6. Adăugați în tigaie ciupercile uscate tocate mărunt și prăjiți până sunt gata.
  7. Potriviți cu piper negru măcinat.
  8. Vinetele pot fi servite atât calde, cât și reci.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: